Coronel dakar Team

Chassis:  Century Racing CR6
Motor: 7.0 Chevrolet V8 engine
Power:  400 hp
TransmissionSADEV 6 speed sequential transmission
Top speed:  170 km/h (limited)
Suspension: Double wishbones suspension front and rear, R53 shocks
Lubricants: MPM Oil
Tyres: 37” Maxxis tyres
Fuel tank400 Lts

NIEUWE DAKAR RALLY AUTO VOOR TIM EN TOM CORONEL

Aan het einde van de Dakar Rally begin dit jaar lieten Tim en Tom Coronel het al doorschemeren: ze waren toe aan iets nieuws, aan een volgende stap. Dat gaat nu gebeuren. Op 1 januari staan ze in Saoedi-Arabië aan de start van de Dakar 2022 met een nieuwe auto, de Century CR6, klaar voor naar schatting 8000 kilometer in vijftien dagen. Tom: “Dit wordt absoluut de next level.” Tim: “Het is een heel nieuw avontuur voor ons.”

Sponsoring Coronel Dakar Team

Wij zijn ontzettend blij met alle sponsoring die wij tot nu toe gekregen hebben.

Toch willen wij even een aparte pagina hier neerzetten om onze nieuwste sponsor in het zonlicht te zetten. Niet omdat we minder blij zijn met de andere sponsoren…integendeel, maar omdat Coronel Dakar Team natuurlijk helemaal in ons straatje is van bijzondere ervaringen met de auto, maar ook omdat hier kosten nog moeite werden gespaard en wij echt serieuze dingen hebben gekregen die flink in de papieren lopen.

Vandaag zijn we nl. langs Tim Coronel en zijn crew geweest. We zijn met hem in contact gekomen en hij vond het project wat wij gaan doen erg leuk. Hij wilde graag ons sponsoren middels 4 Maxxis all terrain banden. Via het Coronel Dakar Team werden we hierom uitgenodigd om eens langs te komen.

The Beast

Chassis:  Jefferies score buggy
Motor:  6.2 litre LS3 Small block
Power:  370 hp
Top speed:  190 kmh
Weight:   1850 kg
Length: 4800 mm
Width: 2200 mm
Suspension:  King shocks
Lubricants: Eurol
Wheels:  17″ beadlock

Tim was er zelf helaas niet omdat hij plots andere verplichtingen had, maar zijn crew welke hard werken aan “The Beast” om deze tip top in orde te krijgen voor hun Dakar avontuur in Januari 2022 in Saudi Arabië hebben het ruimschoots goedgemaakt. Aangekomen bij de garage hebben wij 4 mooie hagelnieuwe banden in ontvangst mogen nemen hebben nog lang nagepraat.

We hebben uitgebreid uitleg gehad van het project waarmee ze de Dakar Rally gaan rijden. Naam van de auto is dus “The Beast”. Wat een geweld en wat een geluid komt daaruit. Kippenvel.

Na gezellig gekletst te hebben en naast de 4 hagelnieuwe Maxxis All Terrain banden ook nog diverse stickers tbv sponsoring, T-Shirts, Polo’s, thermokleding, koel- en ruitenvloeistof te hebben meegekregen, zijn wij met een big smile weer richting Lelystad vertrokken.

Dennis te Pas Geschreven door: