Dag 1

Vandaag dan eindelijk de start. We waren vroeg op en moesten naar de keuring.
Gelukkig overdekt want het regende flink.

Gelijk de eerste tegenvaller. We waren 300 kilo te zwaar! Blijkt dat wij op kenteken maar maximaal 400 kilo extra gewicht mochten bovenop het gewicht van het voertuig zelf! Daar hebben we dus nooit rekening mee gehouden. Dat houd in dat we met 4 man en een bolingbal er al zijn. We moesten dus 300 kilo kwijt. Een mede runner in een oude ambulance bleek de oplossing. De offroadbanden, het bier, de zware sleepkabel, de boodschappen etc… gingen erin en hierna waren we nog 40 kilo te zwaar. Gelukkig werd dat door de vingers gezien en konden we op weg.

Bij het eerste tankstation hebben we de boel weer teruggenomen en gelijk de banden gewisseld.

Hierna een top route gereden. Veel offroad en dan zijn Mud and Snow banden ideaal in combinatie met een 4×4 auto.

Daarna begon het heel heftig te sneeuwen. Omdat het ondertussen al donker werd en wij nog 300 kilometer naar de finish moesten, hebben we besloten de bosroute niet meer te rijden en direct naar de finish te rijden. Dat was een goede keus. Het werd qua sneeuw ondertussen zo slecht (maar zo mooi) dat we amper voor ons konden kijken. De bosroute die wij lieten liggen was ondertussen toneel van talloze ongelukken. Auto over de kop, meerdere auto’s in de berm etc… Gevolg? Een kilometers lange file. Op moment van typen (o:00 uur) staan ze nog in de file terwijl de uiterlijke finish 22:30 was.

Wij kwamen 20:30 aan op de eindbestemming in Mora, Zweden. Een echte zweedse blokhut met een gezelligheid van heb ik jou daar. We hebben daar echt heerlijk gegeten en gezellig met wat gasten gekletst en zijn daarna richting onze eigen zweedse rode blokhut gereden om te slapen. Maarrrrrrrr…..onze buren waren gezellig, en gezien we toch overbeladen waren hebben we onze biervoorraad opgedronken (en gedeeld) om uiteindelijk een paar uur later toch te gaan slapen.

De auto heeft het prima gedaan. De Offoad banden gaan morgen waarschijnlijk omgewisseld worden voor de winterbanden, want het sneeuwt hard en het wordt alleen maar erger. Daarnaast hebben we ook nog eens een lekke band (of een lol broek heeft deze laten leeg lopen). iig denken we dat we meer grip hebben met de winterbanden dus die gaan er morgen onder.

Morgen gaan we 08:00 weer richting de start en dan gaan we voor een lange nieuwe dag. We moeten morgen 886 km rijden naar Umea, Zweden. Een van de langste ritten.

Morgenavond weer een nieuwe blog.

Dennis te Pas Geschreven door:

6 Reacties

 1. Nadine
  16 februari 2022

  Wat een leuke verslagen. En het ziet er SUPERleuk uit!! Veel plezier xxx

 2. Michel Kaspers
  15 februari 2022

  Mooi verslag en beeldmateriaal, veel succes verder.
  Mederunner uit Lelystad ( week 4-2022)

  • 16 februari 2022

   Tnks… met welke auto rijden jullie?

 3. Jan
  15 februari 2022

  Goede reis vandaag Benieuwd naar her volgende mooie verhaal.
  👏👍

 4. Richard
  15 februari 2022

  Het is toch de bedoeling dat jullie elkaar helpen?! Dus banden laten leeglopen kan dan toch niet … Verder lijkt het allemaal een PUIKE sfeer. Mooi uitgebreid verslag hoor. Dat wordt vandaag dus een LANGE DAG,. Toi Toi.

 5. Julia te Pas
  15 februari 2022

  Wat een leuk verslag, en leuke foto’s. Veel succes en doe voorzichtig verder.

Reacties zijn gesloten.