Dag 2

Vandaag dag 2 richting Umea, Zweden. Na wat hoofdpijn van laten we zeggen de sneeuw en de kou (niet het bier) zijn we vertrokken. Weer met een vertraging want onze band bleek toch echt lek. Oorzaak was het ventiel. Omdat het gat van de velg niet meer rond was ontsnapte er lucht uit het ventiel, dus moest er een binnenband in om dat op te lossen.

De Zweden zijn echt allemaal erg aardig en behulpzaam. Ze nemen alle tijd of bellen even rond. 2 uur later waren we weer op weg. De Offroad banden gingen weer het dak op. Volgens de Zweedse monteur waren dat de verkeerde banden en konden we echt beter onze Zuideuropese winterbanden gebruiken. Nog beter was het om via hun Artic winterbanden met spikes te kopen, maar dat ging ons te ver 🙂

Het was weer een prachtige route. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. We hebben onze eerste sleepklus(je) gehad en er een Saab uit getrokken die zicht vastgegraven had. Dit bleek voor onze Explorer geen enkel probleem.

Vandaag werd het weer slechter. Dus veel glijpartijen van andere deelnemers en zelfs een paar heuse koprollen. Wel valt op dat velen echt als debielen rijden. Vaak (niet altijd) zijn dit ook de mensen die in de berm liggen. Wij doen het iig lekker rustig aan. We hebben alle tijd en genieten van de omgeving.

Morgen gaan we echt richting de Poolcirkel. Dat was ons doel en als we daar zijn aangekomen gaan wij kijken of we de carbagerun route verder gaan volgen of vanaf daar ons eigen plan trekken door bv. nog meer naar boven te rijden richting de Poolcirkel te rijden.

Voor nu weltrusten. Vanmorgen ging de wekker rond 07:00 en we zijn vandaag rond 23:00 aangekomen na een lange rit.

Dennis te Pas Geschreven door:

8 Reacties

 1. Lars
  16 februari 2022

  LASR (met de lieve groetjes van Lars!!)

 2. Nadine
  16 februari 2022

  Echt te cool deze trip!! Op zoek naar het Noorderlicht??

 3. Coen
  16 februari 2022

  Mooie ervaring mannen! En tussen de regels door lees ik dat jullie koerszetten richting de poolcirkel
  Have fun en doe voorzichtig

 4. 16 februari 2022

  Wow. Wat geweldig!
  En de eerste foto in deze serie is geweldig. Die van de auto naast de hut waar jullie naar binnen lopen. Die foto spreekt boekdelen.

  Maar hou vol! Ben ook benieuwd naar de Drone beelden!

 5. Jan
  16 februari 2022

  👍thanx voor de foto’s en de blog.👏

 6. Richieboy
  16 februari 2022

  Mooie beelden weer en jullie genieten er volop van zo te zien!
  Dat jullie na zo’n lange dag nog de puf hebben voor een uitgebreide blog; knap hoor.
  Morgen gelukkig een flink korter traject.
  Have fun & stay safe

 7. Daniel Bras
  16 februari 2022

  Super gaaf ! Rij voorzichtig en geniet ervan !

 8. Paula
  16 februari 2022

  Welterusten en take care❤️Guys

Reacties zijn gesloten.