Dag 3

Vandaag de dag waar we het voor deden. Vanuit Umea, Zweden vertrokken we via Jokkmokk, Zweden naar Boden, Zweden. Weer een dagvullend programma. 08:00 eruit, eten en 09:00 richting start. Gelijk weer een “probleempje”.. De voordeur van de auto wilde niet meer open, en nadat wij hem gangbaar hadden gemaakt wilde hij niet meer dicht. We zijn toch maar naar de start gereden en zijn daar toch wat gaan knutselen aan de deur. Uiteindelijk werkte het weer.

Toen op weg en deze route was helemaal geweldig. Veel sneeuw en veel met mede runners opgereden. Weer een hoop glijpartijen, en wij kregen de kans om ook een sleep actie te doen. Helaas was het zelfs voor onze 4×4 in Low Gear te glad en was de auto die wij wilden helpen er met geen mogelijkheid uit te krijgen. Een andere runner met een lier bleek de uitkomst.

Onze 4×4 houdt het tot op heden geweldig en is echt een must in dit gebied. Ook wij hebben wat lichte glij momentjes gehad, maar door de 4×4 mocht dat geen naam hebben.

In Zweden heeft de Carbagerun ook het nieuws gehaald. Mag ook wel gezien we een tocht rijden met 350 auto’s en zo’n kleine 1000 deelnemers die een goede 3000 km rijden dwars door Zweden met visuele en akoestische toeters en bellen die bijna de hele rit aan staan 🙂Uiteindelijk bereikte wij ons doel. De Poolcirkel. Vlakbij ook nog een aantal rendieren die midden op de weg liepen en het feest was compleet.

Na de nodige foto’s moesten we nog 2 uur rijden naar Boden, Zweden om daar weer in een mooi huisje te gaan slapen met een bak sneeuw voor de deur.

Het is inmiddels 23:45 en we gaan slapen. Morgen weer een lange dag. Omdat wij de Poolcirkel hebben gehaald gaan we proberen om morgen ook wat tijd te maken voor wat speel momenten. Snowboarden, met de drone opnames maken en met de sleetjes wat lol maken. Ook gaan we morgen een ijsmeer bezoeken waar we hopelijk op kunnen met de auto.

Godnatt (weltrusten) 🙂

Dennis te Pas Geschreven door:

4 Reacties

 1. 17 februari 2022

  Goeie truien ook!

  Veel plezier vandaag. Ik ben benieuwd naar het verslag van vandaag,

 2. Jan
  17 februari 2022

  Prachtig avontuur Dit gaan jullie nooit meer vergeten. GENIET‼️

 3. Eva Vastenhouw
  17 februari 2022

  Nou mannen dat is genieten daar. Jullie tocht kan niet meer stuk. Maar doe voorzichtig vandaag dat jullie wel met z’n vieren verder kunnen.
  Een leuke dag gewenst.

  Eva

 4. Daniel Bras
  17 februari 2022

  Wat een avontuur ! Gaaf zeg.

Reacties zijn gesloten.