Dag 4

Vandaag alweer de 4e dag. Vanuit Boden, Zweden vertrekken we naar Sundsvall, Zweden. Deze route duurt ook alweer een dikke 9 uur als we de route volgen die we van de organisatie krijgen. Omdat dat in ons geval betekend dat we rond 08:30 vertrekken, wij ongeveer pas 22:00 aankomen in Sundsval, hebben wij gisteren besloten eens wat tijd voor ons zelf te maken.

We hebben dus een afwijkend alternatief genomen, en zijn richting Lulea, Zweden vertrokken. Hier zijn de ijs-zeeen, en kun je Huskey tochten doen etc… Uiteindelijk bleek de ijszee waar wij waren leeg te zijn en durften we hierom niet met de auto erop te rijden. Ondanks dat het wel tot 1 meter dik ijs kan zijn en er ook verse banden sporen waren. We besloten de snowboard te pakken en Michael heeft zijn rondjes achter de auto gedaan. Het bos waar wij waren was compleet stil. Geen geluiden door de dikke sneeuw, geen tot zeer weinig locals, dus hebben ons er een paar uur flink vermaakt zoals je in de filmpjes hieronder en op mijn “bijna Live Stream” pagina kan zien.

We hebben de kontsleetjes erbij gepakt en ook die achter de auto gehangen. Naast ons ook hordes met rendieren. Ik besloot ze te bezoeken, maar kwam niet dichterbij dan 2 meter (nog dichtbij) omdat ik steeds dieper in de sneeuw wegzakte en er onderhand tot mijn middel in zat 🙂

Na het “spelen” zijn we via de hoofdweg direct door naar Sundsvall, Zweden gereden. Toch nog een rit van 7 uur. Aangekomen bij het hotel rond 20:00 uur hebben we eerst lekker gegeten en ons ingecheckt. We moesten nog naar de Finish die tot 22:30 open is, maar gezien we al 4 dagen ritten van minimaal 14 uur per dag hebben en de vermoeidheid er wel bij een aantal inslaat, heb ik besloten achter te blijven in het hotel. Even een blogje schrijven, even douchen en dan naar bed want ik ben af.

Dan krijg je natuurlijk een filmpje van een verlaten ijsmeer waar de auto ook op kan en waar de overige 3 dan besluiten een slipcursus te houden waardoor ik natuurlijk spijt heb dat ik toch niet mee ben gegaan….:), maar misschien kan ik morgen bij de start ff hetzelfde doen 😉

Morgen de laatste dag richting Stockholm, Zweden en dan zit het er weer op! Dan nog een rit van 1 of 2 dagen naar huis en dan begint het normale leven weer.

Dennis te Pas Geschreven door:

4 Reacties

 1. Hans
  18 februari 2022

  Een mooie wintersport vakantie maar dan heel anders.
  De stemming zit er goed in en de barrel houd zich prima. Goed geprepareerd mannen!!

 2. Eva Vastenhouw
  18 februari 2022

  Prachtige beelden en toch ben ik blij dat het hier in NL niet zo koud is …
  Genieten jullie daar maar voordat de terugweg moet worden aanvaard.

 3. Jan
  18 februari 2022

  Heerlijk mannen en bier met kip toe😄👏

 4. Paula
  17 februari 2022

  Goh jongens wat een feest he, blijf nog maar lekker genieten en voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op 😘❤️👍

Reacties zijn gesloten.