Dag 5

Vandaag alweer de laatste dag. De reis naar Stockholm, Zweden was een relatief relaxte. We zijn vanuit Sundsvall, Zweden vertrokken richting Stockholm waar de finish en tevens laatste dag was van de Carbagerun.

Onderweg weer een prachtige scene. Het was vandaag prachtig mooi weer. Veel sneeuw, een helder blauwe lucht en prachtige bos rijke omgevingen. Voor we vertrokken moesten Pascal en ik nog kijken naar de stuurbekrachting. Die is sinds gisteren een beetje gaan piepen. Gelukkig bleek een beetje ATF olie de oplossing hebben we er de hele dag geen last meer van gehad. De auto deed het fantastisch.

We zijn voor vertrek (ik dus) nog even op de parkeerplaats gaan driften en daarna vertrokken. Na een paar uur reden we in kolone toen bleek dat een deel van de route afgesloten was vanwege de sneeuwval. Omkeren dus. Via de app werd er een “trekklus” gevraagd omdat iemand die van de route was afgeweken met een Audi A8 Red Bull helemaal vast stond. De route die hij had genomen was adembenemend, maar absoluut niet voor zijn auto. Die was alleen voor een 4×4. Wij hebben de locatie gevraagd en zijn hem op gaan zoeken. Hem uit de sneeuw trekken was een peule schil.

Daarna zijn we een oud Zweeds echtbaar gaan bezoeken die aan het wakvissen waren midden op een gigantisch meer. Met een boor maakte de man een gat in het 1,10 meter dikke ijs (liet hij zien) en haal de ene na de andere baars eruit.

Daarna door naar de volgende leuke activiteit…spelen met de auto op het ijs. Het ijs is dik zat dus hup…. wij erop met de Explorer. We hebben lekker donuts gedraaid (een Porsche Cayenne blies nog het een en ander op (zie filmpjes), en we zijn daarna vertrokken naar Stockholm.

Bij het tankstation stonden er wat locals met ons te praten. Geweldig vinden ze dit allemaal. En ik moet zeggen. Wat zijn Zweden ongelo0flijke aardige mensen. Stuk voor stuk. 1 kwam zelfs terug na het tanken met zijn Off track om even een show te geven. Pascal mocht een stukje mee. Boodschappen doen de Zweden soms trouwens ook met de sneeuwscooter 😉

Corona kennen ze niet in Zweden, dus het was een drukke bedoening. Al op de parkeerplaats was er een giga file voor de finish. Na de teamfoto hebben wij onze medaille opgehaald en zijn daarna met Timo en Michael (van de gele Ambu die ons dag 1 hielpen) bier gaan drinken.

Al met al een onvergetelijke ervaring. Morgen beslissen we wat we verder gaan doen. De rit zit erop en we gaan richting huis. Of we dat in 1x gaan doen of in 2x met een overnachting beslissen we morgen. Voor nu rest ons nog een overnachting in een oude gevangenis. Erg gaaf… We slapen echt in een cel met stapelbed. Dus we moeten er op letten dat niemand van ons de zeep laat vallen 🙂

Dennis te Pas Geschreven door:

7 Reacties

 1. Jan
  21 februari 2022

  Mannen bedankt voor jullie mooie stoere verhalen en wel thuis👏👍

 2. Henri
  20 februari 2022

  Gefeliciteerd mannen, jullie hebben het geflikt en bedankt voor jullie blogs zodat wij mochten mee genieten van jullie avontuur en plezier..
  Hoor bij een borrel wel de ‘grote’ en mooie verhalen.

  Goede terugreis

 3. 20 februari 2022

  Geweldig! Wat een feest! En al die mafkezen met toeters en bellen op en aan de auto. net als jullie natuurlijk. Want jullie zijn net zo gestoord! Maar wel waanzinnig gaaf!

  Veel plezier nog!

 4. Gertrud
  19 februari 2022

  Jullie hebben er uit gehaald wat er in zat AVONTUURRIERS !!
  Geweldig 👍🥇🥇🥇🥇

 5. Martin en Paula Schoen
  19 februari 2022

  Wat een binnenkomst! Gefeliciteerd mannen met jullie resultaat .
  Iedereen was natuurlijk helemaal euforisch en blij dat ze het gehaald hebben.
  Tot heel gauw!

 6. Daniel Bras
  19 februari 2022

  Mooi verslag weer en prachtige foto’s! Ik zou lekker blijven daar ! Tis hier niks…….

 7. Richard
  19 februari 2022

  Ook dit keer weer een mooi verslag met prachtige beelden👍. Of jullie nu in 2 of 2 dagen rijden maak Lelystad; je komt hier in een natiën winderig landje terug☹️.
  Hoe dan ook, wel thuis zodadelijk.

Reacties zijn gesloten.