faq

Kan de Carbage run wel doorgaan vanwege het Coronavirus?
De actuele status van alle edities m.b.t. het Coronavirus vind je hier: Carbage run Corona-update

Gelden voor de Winter Editie dezelfde regels als voor de Zomer Editie?
Nee, het rijden in de winter brengt grotere risico’s met zich mee. Daarom stellen we strengere eisen aan zowel de auto als de deelnemers. Zo moet elke bestuurder minimaal 4 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Ook worden strengere eisen gesteld aan de auto. Zo moet je auto voorzien zijn van winterbanden en moet je verplicht sneeuwkettingen bij je hebben. Bij de Zomer Editie bieden we overnachtingen aan op the Carbage run Camping. Dit is in de winter niet mogelijk dus voor de zomer editie bestaan er extra regels voor de camping die niet voor de Winter Editie gelden.

Hoe wordt de maximale waarde van € 500,- voor een auto gecontroleerd?
Deze maximale waarde is een richtlijn. Je hoeft niets aan te tonen d.m.v. een factuur of taxatie. Het gaat erom dat je met een oud barrel (die uiteraard wel aan de wettelijke eisen voldoet) aan de start verschijnt. Wat je vervolgens spendeert aan het pimpen, om de auto zo origineel mogelijk te maken, is helemaal jouw keus. Het is natuurlijk niet de bedoeling om bijvoorbeeld een auto/brommer te kopen met een kapot motorblok die daardoor maar 500 euro kost. Repareren van dit motorblok valt niet onder “pimpen”. De dagwaarde van de auto/brommer mag niet meer zijn dan 500 euro. Het betreft dus de dagwaarde van het voertuig op het moment dat je aan de start verschijnt. Voldoet de auto/brommer volgens de organisatie niet aan deze norm, dan verzoeken we je een andere auto te kiezen. Naast de 500-euro-norm hebben we een maximum bouwjaar, deze is gesteld op 1998. Jongere auto’s/brommers zijn dus niet toegestaan.

Wat nou als ik pech krijg onderweg?
Dan heb je een leuke uitdaging te pakken! Maar natuurlijk sta je er niet alleen voor. Het is voor alle deelnemers verplicht om te stoppen als je een andere deelnemer langs de kant ziet staan met pech. Zo helpt iedereen elkaar en is er altijd wel iemand met genoeg technische kennis en/of gereedschap om je weer verder te helpen. De ervaring leert dat geen van de deelnemers je langs de kant laat staan, iedereen helpt elkaar. Voor de brommer editie is dit iets anders geregeld. Daar hebben we een bezemwagen die aan het eind van de dag op vaste tijdstippen de route rijdt en gestrande deelnemers meeneemt. Een brommer gaat namelijk veel sneller kapot dan een auto en kan geen verzekering afsluiten met pechservice in het buitenland. Deze brommers worden meegenomen naar de finishlocatie van die dag, vervolgens moet je jezelf weer zien te redden.

Wat is de minimum leeftijd voor deelname?
Minimum leeftijd is 18 jaar. Voor de Winter Editie geldt dat je minimaal 4 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Voor de Zomer Editie is dit 2 jaar. Ben je nog niet zo lang in het bezit van een rijbewijs? Of heb je helemaal geen rijbewijs? Geen probleem, als je teamgenoten hier wel aan voldoen kun je je gewoon inschrijven, maar natuurlijk moet je dan wel minimaal 18 jaar oud zijn.

Hoe kan ik hotelovernachtingen boeken voor de Winter Editie?
Uiterlijk 4 weken voor de start van de run ontvang je van ons het handboek. Hierin vind je een overzicht met waar de finishlocaties zich exact bevinden. Vervolgens kun je hiermee aan de slag om zelf je overnachtingen te boeken. Boek niets voordat je precies weet waar de finish is want anders zou het wel eens kunnen zijn dat je erg ver verwijderd bent van de finishlocatie. We laten iedereen vrij in welk hotel hij/zij boekt omdat iedereen verschillende wensen en voorkeuren heeft. De finishlocaties bevinden zich altijd in of nabij grotere plaatsen met voldoende hotelbedden.

Ik heb nog geen auto, kan ik me al wel inschrijven?
Ja dit kan. De gegevens van de auto/brommer kun je op een later tijdstip aan ons doorgeven. Dit kan tot 2 maanden voor de start.

Ik ben ingeschreven, wanneer krijg ik meer informatie?
Uiterlijk 4 weken voor de start ontvang je het Carbage Run Handboek. Hierin vind je werkelijk alle informatie en details die je moet weten om je goed voor te bereiden maar ook hoe alles tijdens de run verloopt.

Is sponsoring toegestaan?
Uiteraard, iedereen die bij wil dragen aan jouw deelname in ruil voor reclame op de auto moet dat vooral doen.

Wat kost nou zo’n hele week Carbage Run?
Dat bepaal je helemaal zelf. Slaap je in het Hilton of op the Carbage run Camping? Koop je een benzineslurpende V8, of een klein koekblikkie? Ga je elke nacht zwaar stappen, of ga je af en toe ook vroeg naar bed? Hou je je aan de verkeersregels, of elke dag een paar boetes? Je bepaalt helemaal zelf wat dit avontuur je gaat kosten!

Wanneer krijgen we de stickers en rallyschildjes?
Die worden in de week voor de start opgestuurd naar het adres van de teamcaptain.

Wat gebeurt er na de finish?
Dan ben je helemaal vrij om te gaan en staan waar je wilt. Misschien wil je er een leuke vakantie aan vast plakken? The Carbage Run is dan in ieder geval afgelopen dus je mag helemaal zelf weten hoe je thuis komt en hoe lang je er over doet.

Is de stickerset verplicht?
Als je bent ingeschreven krijg je van ons een stickerset. Hou een ruimte van 40x30cm vrij op de beide voorportieren van de auto. Het is verplicht om deze stickers (volledig intact) aan te brengen. Deze verplichting geldt niet voor de Brommer editie. Naast de deurstickers krijg je ook een raamsticker en RFID-sticker. De raamsticker hoeft niet verplicht te worden aangebracht. De RFID-sticker wel, deze wordt gescand door ons systeem zodat we weten of en wanneer je bij de finish bent aangekomen. Ook zullen er in sommige gevallen onderweg langs de route RFID-stickers worden gescand.

Hoe kan ik mijn auto/brommer het beste verzekeren?
Veel verzekeringsmaatschappijen hebben een uitsluiting voor het deelnemen aan rally’s en/of toerritten. Niet alle verzekeringsmaatschappijen zullen je auto willen verzekeren. Maar er zijn genoeg maatschappijen die er geen problemen mee hebben. Lukt het bij de een niet probeer dan een ander. Het resultaat van the Carbage Run is nooit afhankelijk van snelheid en/of tijd, meld dit bij je verzekeraar. Het is verplicht te melden bij je verzekeraar dat je meedoet aan the Carbage Run. Dit moet je ook schriftelijk aan de organisatie kunnen aantonen.

Mijn auto is niet voorzien van een Nederlands kenteken, kan ik wel meedoen?
Ja dit kan. Als je auto maar aan alle wettelijke eisen voldoet en volledig verzekerd is. De auto moet gekeurd zijn (het equivalent van de Nederlandse APK). Dus ook Belgen zijn van harte welkom!

Ons team bestaat uit meer dan 4 teamleden, is dit toegestaan?
Ja, dit is toegestaan, mits de auto waarin jullie deelnemen voldoet aan alle wettelijke eisen om meer dan 4 personen te vervoeren.

Ik heb mij ingeschreven maar kan door omstandigheden niet mee. Wat nu?
Bij annulering wordt geen inschrijfgeld gerestitueerd. Afgelopen edities is gebleken dat inschrijven voor the Carbage run te vrijblijvend is. Er werd teveel geannuleerd en in die gevallen werd de inschrijving overgedragen naar iemand op de wachtlijst. Dat gaan we niet meer doen want dit gaat ten koste van de Runners die wel écht willen meedoen. Als je annuleert wordt geen inschrijfgeld meer gerestitueerd of doorverkopen van het ticket naar iemand op de wachtlijst mogelijk gemaakt. Wij raden dus aan om zelf bij je reisverzekering een annuleringsverzekering af te sluiten, net als je met een vakantie doet. Heb je een gegronde reden om te annuleren? Dan zal je annuleringsverzekering niet moeilijk doen om je gemaakte kosten te vergoeden. Koop nooit een startbewijs op marktplaats of andere advertentiesites. Je zult niet de eerste zijn die opgelicht wordt. Meestal hebben deze verkopers helemaal geen startbewijs, ze zijn tenslotte niet overdraagbaar.

Welke documenten moet ik voor de start inleveren en hoe doe ik dat?
Het reglement moet door alle deelnemers ondertekend worden. Dit gebeurt digitaal. Je krijgt van ons een uitnodiging per e-mail met daarin en link om het reglement te ondertekenen. Deze uitnodiging ontvang je uiterlijk 2 maanden voor de start van het evenement. Daarnaast moet je een geldige groene kaart meenemen naar de start. De groene kaart wordt gecontroleerd bij de start en ook de paspoorten en/of ID-kaarten van alle deelnemers worden bij de start gecontroleerd.

Welke voorzieningen zijn er op the Carbage run Camping?
Weinig! The Carbage run Camping is er tijdens de brommer en zomer editie. Deze bevindt zich altijd op de finishlocatie. Er is geen elektriciteit maar wel sanitaire voorzieningen, alleen in beperkte mate. The Carbage run Camping is zeker geen kuuroord, maar kost ook weinig. Je kunt deze boeken nadat je bent ingelogd op de website. Het is wel de gezelligste plek om te overnachten tijdens the Carbage run!

Waar moet ik verder rekening mee houden?
Pas op! The Carbage Run is erg verslavend. Deelname kan na afloop ernstige ontwenningsverschijnselen met zich mee brengen!