Kleine updates #2

En weer een paar kleine updates gedaan aan de Explorer.

Vandaag kwamen de gemaakte stalen H-profielen binnen. Hiermee kunnen we via de bladveren de auto verhogen. We hebben 4 standen. Normaal (zoals hij was) en 3 standen verder waarmee de auto steeds een paar cm omhoog gaat. We hebben hem op de een na hoogste stand gedaan waarmee de auto visueel een stuk omhoog is gegaan. Nameten leerde dat we van wielkast tot grond (was 77cm), nu naar 83 zijn gegaan. 6cm omhoog dus 🙂

Verder hebben we de Bluetooth radio ingebouwd, hebben we 2 versterkers en een sub-woofer, bedrading gekregen middels sponsoren.
Ook hebben we middels sponsoring alvast 4 mistlampen (LED) in de Bullbar en die geven een bak licht.

Kentekenplaten zijn weer gemonteerd, merk logo’s zijn gemonteerd en de treeplank is aan 1 kant gespoten. Langzamerhand begint het einde in zicht te komen. Blijft er evengoed een waslijst aan to-do’s over, maar idee is om de auto voor 1 december 2021 helemaal technisch in orde te hebben (dus achter stoelen gemonteerd, onderhoud en alle buitenverlichting). Daarna gaan we de spielerei monteren (feestverlichting etc…).

Op naar de volgende updates..

21/9/21

Nog een paar updates

Gisteren hebben we weer wat updates doorgevoerd. Gaat lekker de laatste tijd. De stoelen achterin zitten bijna vast. Het hoofdframe is gelast en ze zitten perfect. Lekker veel beenruimte en de stoelen kunnen naar voren/achteren en je kan hem in een ligstand zetten.

https://www.ripca.com/Daarnaast hebben het mistachterlicht gemonteerd. En hij werkt. De achterzijde van de auto heeft nu 4 grote LED lampen waarmee de los van de voorzijde nu ook de achterzijde helemaal in het ligt kunnen gaan zetten. Alle knopjes voor de 10 lampen die we hebben gekregen via sponsoring zijn vandaag ingeboord in de binnenverlichting unit. Daar zat met wat Dremel aanpassingen aan de binnenzijde een perfecte ruimte voor dus die is nu benut. Ziet er nog sjiek uit ook.

Als laatste update voor vandaag hebben we de vervelende rammel in het linker voorwiel opgelost. Bij aankoop maakte deze een heel hard geluid bij maximaal links insturen, En vorige week kwam daar een constante aanloop bij als het wiel rondging. Oorzaak van het constante aanlopen lag aan een doorgerotte remschijf stofhoes te liggen….dus eruit. Oorzaak van het maximaal insturende geluid bleek het wiel te zijn wat tegen de binnen kap aanliep. Dus de binnen kap is vaster gezet en nu is het weg.

Vanavond gaan we met zijn 4-en naar Tim Coronel. Helaas niet met de Explorer, want die is nog niet klaar genoeg. Via een sponsoring krijgen we 4 Off-Road banden. Ben benieuwd 🙂

Dennis te Pas Geschreven door: