Testrit

Vandaag hebben wij onze eerste testrit gedaan. De auto moest uit de schorsing en in de verzekering en we besloten er gelijk een duurtest van te maken. We moeten tenslotte naar de Poolcirkel, dus om eventuele fouten eruit te halen hebben we er een lange rit van gemaakt. Dit hebben we afgewisseld met een stuk normale weg, stuk snelweg en een stuk off-road.

En dat doe je natuurlijk het beste in Belgie. En als je wat uit koers raakt zit je ook zo in Duitsland kwamen we achter toen we gingen eten bij de Mac Donalds 🙂

We zijn dus richting de Ardennen gegaan. De snelweg ging perfect, de auto hield zich fantastisch en de stoelen zaten heerlijk.

Aangekomen in Belgie zijn we eerst lekker gaan eten. Tosti’s, patat en lokaal bier. Daarna hebben we een 4×4 route genomen. De 4×4 route was niet heel heftig en voor 50% verdeeld in verhard en onverhard. De auto kreeg er goed van langs en gezien het de hele dag regende hadden we de 4×4 aandrijving hard nodig. Gelukkig functioneerde deze ook perfect.

De Off-Road banden zijn echt geweldig. De auto geeft in de diepste modder geen krimp en tuft overal moeiteloos doorheen. We hadden de slagmoer bij ons dus we konden mooi steeds de wielen wisselen. Dat gaat ons goed af. We doen 20 min. over een wissel en dat is inclusief het weer opbergen van de wielen OP en ONDER de auto.

In ons beste Frans hebben we een garagebox weten te bemachtigen, zodat we nog even droog  één van de wissels konden uitvoeren.

Zoals gezegd, de auto gaf geen krimp. Het enige wat stuk ging was de letter “S” van de sticker Maxxis (die zijn we verloren) en de 2 magneet deurplaten van Flevobird liggen denk ik ergens in Duitsland want die zijn eraf gewaaid 🙂

Al met al een geslaagde test. De auto is inmiddels weer in de schorsing. Begin februari gaat hij er weer uit en gaan we daadwerkelijk beginnen aan de run.

Dennis te Pas Geschreven door:

3 Reacties

 1. Martin en Paula Schoen
  3 februari 2022

  Heel veel succes mannen, herinneringen maken heet dat.
  Een veilige rit met heel veel fun
  Wat een mooie blog en wat een auto, dat wordt genieten.
  Groetjes Martin en Paula

 2. Michael Bras
  19 december 2021

  Mooi verslag den!

  • 19 december 2021

   Tnks…. We gaan er wat moois van maken in februari 👍👌

Reacties zijn gesloten.