Voorbereidingen

Een Ford Explorer USA, dat is hem geworden.

Met 4 buurmannen van de Albatroslaan gaan we in Februari 2022 de Carbage run “Poolcirkel” editie rijden! Over 1 ding waren we het snel eens…. De auto moet groot en comfortabel worden. Over een ander ding was 1 buurman het niet eens: Het mocht GEEN Volvo zijn (ik dus die altijd Volvo rijd).

Het is een Ford Explorer 4.0L uit 1996 geworden. Hij rijd 1 op een emmer dus wij zijn waarschijnlijk meer geld aan benzine kwijt dan aan eten onderweg, maar zo’n zware motor klinkt zo lekker dat we hebben besloten dat dit alles rechtvaardigt 🙂 Daarnaast gaat het om het avontuur.

De Carbage run is geen race, maar een volkomen legale tour door verschillende landen met een barrel met ongeveer 150/200 andere deelnemende auto’s. Gezien de wintereditie (er is ook een zomer editie), zullen we zelf onderdak moeten regelen dus ook daar gaan we de komende tijd ons in verdiepen.

De regels stellen dat de auto niet jonger dan 1999 mag zijn en dat hij niet meer dan €500 mag kosten. Missie bijna geslaagd 😉 maar dan krijg je dus dit! … een HOK.

De auto staat achter een hek op eigen terrein zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben. We gaan de auto helemaal opknappen. We hebben tijd zat en de auto heeft een geldige APK tot na de rit dus dat is al winst. We gaan er niks spannends van maken. Hij wordt vooral mat zwart met, er komt een nieuwe achterbumper op en vooral veel verlichting want het is lang donker in de landen waar we gaan rijden.

Ondertussen pakken we een paar technische zaken aan. Het differentieel lekt een beetje. Daar komt dus een nieuwe pakking in. De cruise control schakelaar wordt vervangen, we verhogen de auto via de bladveren op onze eigen manier en het duurste….. 4 nieuwe banden met een minimale maat van 265/70/16 want regels vereisen dat we goede winterbanden moeten hebben en die van ons zijn nog maar 6mm en we zijn ook verplicht sneeuwkettingen mee te nemen..

Dennis te Pas Geschreven door:

2 Reacties

 1. Ilse Peelen
  15 januari 2022

  Hei mannen..wat super leuk!
  Wij wonen in Noorwegen maar komen uit lelystad 🙂
  Mochten jullie langs het Woodhotel (hoogste houten constructie ter wereld) in Brumunddal rijden… koffie staat klaar!
  Groetjes, Roel en Ilse Peelen
  En Veel succes natuurlijk!!!

  • 15 januari 2022

   Hi Ilse,

   Heel leuk. Als we het handboek hebben en er langskomen dan komen we koffie doen 😉 Ziet er wel erg gaaf uit zeg dat Wood hotel.

Reacties zijn gesloten.